DÅM 2020

Datum/Tid
2020 04 18
Hela dagen

Kategorier


Distriktsårsmöte 18 april 2020 

Känn dig kallad till Distriktsårsmötet år 2020!  Här hittar du kallelsen till DÅM 2020.

Kallelse DÅM 2020

På årsmötet har medlemmarna makten. 2020 års Distriktsårsmöte kommer påverka och ta beslut om framtida verksamhet för Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift. Vi kommer att välja en ny styrelse, valberedning och ombud till Riksårsmötet.

När: 18 april 2020.
Var: Digitalt, du kan sitta hemma eller tillsammans med ombuden från din lokalavdelning. För dig som har vissa specifika roller (se lista längre ner) under årsmötet ses vi på Stockholms stiftskansli.  Vi vill uppmuntra er som deltar på distans att ändå träffas i lokalavdelningen och sitta tillsammans under DÅM så att ni kan diskutera, hjälpa varandra och ha roligt tillsammans!
Vad: Årsmöte för Svenska Kyrkans Unga i Stockholms Stift.
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig.Sista anmälningsdag är 3 april.

OBS! OBS! OBS!
På årets DÅM deltar du som ombud, ersättare eller observatör på distans, via en digital mötestjänst och video.

Specifika roller: 
Är du revisor, demokrati-coach, sitter i distriktsstyrelsen eller sitter i presidiet ber vi dig delta på plats.
Ställer du upp för ett val eller har skrivit en motion är det helt upp till dig hur du vill delta.

Anledningen till att DÅM blir digitalt är för att minimera risken för smittspridning. Vi har valt att låta alla ombud, ersättare, observatörer och gäster delta digitalt för att få till en så demokratisk process som möjligt där alla ges samma möjligheter att delta.

I din anmälan väljer du om du ska delta på plats eller på distans. Mer information om HUR du deltar digitalt kommer att komma närmare inpå årsmötet.

Covid-19
Vi följer det rådande läget kring  Covid -19 och tar löpande beslut kring hur årsmötet kan genomföras på ett sätt som överrensstämmer med myndigheternas riktlinjer. Årsmötet kommer att genomföras via en digital mötestjänst och video för att minimera smittspridning. Endast ett fåtal personer (du som ställer upp för ett val, har skrivit en motion, är revisor, demokrati-coach, sitter i distriktsstyrelsen eller sitter i presidiet) önskar vi deltar på plats.

Årsmöteshandlingar
Du kommer att få den slutgiltiga versionen av årsmöteshandlingarna skickat till dig på mailen när det närmar sig DÅM. Första versionen av årsmöteshandlingarna kan du läsa här.

Årsmöteshandlingar 2020 v.3

Valberedningens förslag
Här kan du läsa valberedningens förslag inklusive en presentation av de olika kandidaterna.

Valberedningens förslag 2020

Motioner
Har du som medlem eller ni som lokalavdelning något förslag på förändringar, något som ni vill genomföra eller som saknas? Skriv in en motion eller flera! Här kan du läsa mer om hur du skriver en motion. Vi behöver ha motionen hos oss senast den 28 mars. Skicka den till motion@skuss.se eller Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift, c/o Stockholms stift, Box 16306, 103 25 Stockholm.

Propositioner
Distriktsstyrelsen har skrivit ett antal propositioner till årsmötet, dessa är ett förslag på verksamhetsplan, budget och stadgeändring.
Här kan du läsa Propositionerna från Distriktsstyrelsen:

Proposition 2020:1 Verksamhetsplan

Proposition 2020:2 Budget

Proposition 2020:3 Stadgar

Här hittar du den preliminära ombudsfördelningen för lokalavdelningar (hur många ombud varje lokalavdelning får skicka)

Preliminär ombudslista 2020