Barn- och ungdomshearing av biskopskandidaterna

Välkommen till en utfrågning av biskopskandidaterna, med barn och unga i fokus!

Kom själv, med ett gäng kompisar eller med din ungdomsgrupp.

Barn och unga har en särställning i Svenska Kyrkan och det är viktigt att ni får göra era röster hörda i valet av en ny biskop. 

Barnhearingen är en utfrågning av de biskopskandidater som gått vidare i biskopsvalsprocessen, där era viktigaste frågor får stå i centrum. Det kommer även finnas möjlighet att som barn och ungdom själv få ställa frågor till kandidaterna.

Utfrågningen börjar 18.45 den 20/2, och kommer att vara i Katarina församlingssal, Högbergsgatan 15A. Det är drop-in med fika från 18.00, och utfrågningen börjar 18.45. Hearingen är öppen för alla, men i första hand kommer vi prioritera att barn och unga får plats.

För att vara med vill vi att du anmäler dig eller din grupp så att vi vet hur många som kommer. Det gör du till anders.rune@svenskakyrkan.se

Hur: En moderatorledd intervju och samtal med de kandidater som är aktuella för biskopsvalets andra valomgång. Barn och ungas frågor om kyrkans nutid och framtid står i centrum.

När: Onsdagen den 20/2. Drop-in fika från 18.00, hearingen är 18.45-20.30

Var: Katarina församlings församlingssal, Högbergsgatan 15A.

Varför: För att barn och unga är kyrkans framtid redan idag.

MEN, vad händer om någon av kandidaterna får över 50% av rösterna i valet den 12/2, så att det inte blir en andra valomgång?

– Då ser vi fram emot en timmes utfrågning och samtal på samma tema, med Stockholms blivande biskop.

MEN, jag kan inte vara med på platsoch skulle gärna vilja veta vad som blir sagt under kvällen?

– Det som sägs under kvällen kommer självklart att dokumenteras och läggas ut på Stockholms stifts olika kommunikationskanaler.

HUR VAR DET NU, behövde jag anmäla mig?

– Ja, du behöver anmäla dig eller din grupp så att vi vethur många som kommer på kvällen. Anmälan skickar du till anders.rune@svenskakyrkan.se

Arrangörer: Svenska Kyrkans Unga i Stockholms Stift, Sensus och Svenska kyrkans i Stockholms stift