Skrivarhelg för unga som vill skriva sånger och psalmer

Datum/Tid
2023 05 12 - 2023 05 14
00:00

Plats
Sofia församling

Kategorier


Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik. Vi letar efter unga i åldern 15-23 år som vill skriva allsånger – alltså framtidens psalmförfattare och tonsättare.

Arbetet med att ta fram en ny psalmbok i Svenska kyrkan pågår för första gången sedan 1986. Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik och vill anta utmaningen att skriva allsånger för konfirmander, ungdomsgrupp eller gudstjänst – framtidens psalmförfattare!De kommer få hjälp att bolla tro/teologi i texten och sångbarhet i vad gäller melodins omfång och rytmik. Man kommer få hjälp med notskrift vid behov för att ta med sig sången till sitt eget sammanhang eller för att skicka in som förslag till den nya psalmboken.

Skrivarhelgen den 12-14 maj kommer att vara utan kostnad. Vi är i Sofia församling i en härlig miljö med sina kyrkstugor i Vitabergen på Södermalm i Stockholm. Karolina Brattgård Thoäng, präst och musiker i Enskede-Årsta församling och Tommie Sewón, sång och psalmförfattare håller i skrivarhelgen.Fundera på om du har någon ungdom eller ung vuxen i ditt arbete med en särskild förmåga eller längtan att skriva sånger och som behöver uppmuntran att anmäla sig till kurshelgen.Antalet platser är begränsat till 15 platser, så vi kommer göra ett urval för att få till en bra och blandad grupp.

Datum: 12-14 maj, fredagen börjar med en gemensam middag.
Plats: Sofia församling, vi träffas i församlingshemmet på Borgmästargatan 11
Kostnad: Det kostar inget att delta, mat ingår under helgen.
Anmälan: Anmäl dig via formuläret genom att klicka här. Sista anmälningsdag är den 17 april. Vid sen avanmälan kostar det 500 kr (sista avanmälningsdag är den 29 april). Vid sjukdom visas läkarintyg.
Frågor? Kontakta anna.pihl.linden@svenskakyrkan.se eller bettina@skuss.se.
Arrangörer: Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift, Stockholms stifts Kyrkosångsförbund, Sofia församling, Sensus och Stockholms stift