Distriktsårsmöte 2021

Datum/Tid
2021 04 17
Hela dagen

Kategorier


Distriktsårsmöte 17 april 2021 

Välkommen på DÅM 2021 den 17 april. Alla som har anmält sig ska ha fått mejl med mer information. Har du inte fått något mejl? Kontakta oss på info@skuss.se eller ring/sms:a Bettina på 072 24 399 61 eller Stina på 073 773 00 57. 

Schema för dagen
08.30 – Nu kan du logga in
09.00 – Årsmötet öppnar
11.30 – Digital Andakt
12.00 – Lunchpaus (du står för din egen lunch)
13.00 – Årsmötet fortsätter
Vi kan inte säga hur länge årsmötet kommer att hålla på, de senaste åren har det slutat runt 18.00 men det kan hålla på både längre och kortare i år.

Årsmöteshandlingar
Här hittar du senaste versionen av årsmöteshandlingerna. Läs igenom handlingarna i förväg. Eftersom att årsmötet i år är digitalt är mötesordningen anpassad därefter, läs gärna igenom mötesordningen och ordlistan extra noggrant.

Årsmöteshandlingar 2021 version 3

Teknisk Guide för årsmötet

Detta kommer du behöva för att delta digitalt på årets DÅM:
1) En dator med webbkamera eller liknande. Så att du kan följa med i mötet via video och årsmötet kan se dig om du vill plädera för någon, kommentera eller på annat sätt kliva upp i talarstolen.
2) En smartphone / ipad eller liknande. Genom denna kommer varje ombud rösta, begära ordet m.m.
3) En stabil internetuppkoppling

Här hittar du en teknisk guide som beskriver hur du använder zoom (vårt video verktyg) och Suffra (vårt digitala mötesverktyg).

Drop-in ”Testa tekniken” på fredag (frivilligt)
På fredag den 16/4 mellan 16.45-17.15 kommer du att kunna testa att logga in på Zoom (videomötet) och Suffra (röstningsfunktionen). Detta är ett utmärkt tillfälle att testa att all teknik fungerar som den ska, så är du redo till årsmötet på lördag!

Här hittar du länken till Zoom-mötet redan nu

Hur loggar jag in på Suffra? 
Suffra är vårt digitala mötesverktyg, genom den tjänsten kommer vi rösta, ställa oss i talarlistan m.m. under mötet.

För att logga in går du in på https://skuss.suffra.se/
Du kommer inför mötet få ett mail från Suffra där du får dina personliga inloggningsuppgifter för dagen. Har du inte fått det mailet på lördag morgon? Kolla först spamfoldern / skärpkorgen på din mail och se om du hittar den där. Hör annars av dig vårt kansli på kansliet@skuss.se eller 073-773 00 17 // 072 24 399 61

När du kommer in på https://skuss.suffra.se/ kommer du erbjudas att logga in med bank-id DETTA ÄR INTE ETT ALTERNATIV FÖR VÅRT MÖTE. Du måste använda dig av användarnamnet och lösenordet du har fått i mailet från Suffra.

Hur loggar jag in på Zoom? 
Du behöver inte ha ett zoom-konto för att delta, men det fungerar bättre om du har programmet/ appen zoom nedladdat på datorn (detta behöver du inte heller skapa ett konto för). Du laddar ner zoom här.

Här hittar du länken till Zoom-mötet redan nu

———————————————————————————————————————————————–

Känn dig kallad till Distriktsårsmötet år 2021! Här hittar du kallelsen till DÅM 2021.

På årsmötet har medlemmarna makten. 2021 års Distriktsårsmöte kommer påverka och ta beslut om framtida verksamhet för Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift. Vi kommer att välja en ny styrelse, valberedning och ombud till Riksårsmötet.

När: Lördagen den 17 april 2021.
Var: Digitalt via Suffra och Zoom. Mer information får du när du anmält dig.
Vad: Årsmöte för Svenska Kyrkans Unga i Stockholms Stift.
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig.  Du kan också söka på DÅM 2021 under aktiviteterna på medlemssidorna.
No-show avgift: Avanmäler du dig efter den 15 april, eller inte dyker upp på DÅM faktureras du 250 kr i no-show avgift (detta gäller inte vid sjukdom där läkarintyg kan uppvisas)

Propositioner
Distriktsstyrelsen har skrivit ett antal propositioner till årsmötet, dessa är ett förslag på verksamhetsplan, budget och stadgeändring.
Här kan du läsa propositionerna från distriktsstyrelsen:

Proposition  2021:1 Verksamhetsplan

Proposition 2021:2 Budget

Proposition 2021:3 Stadgeändring

Motioner
Motioner är förslag från medlemmar till Distriktsårsmötet. Den kan handla om vad som helst, allt ifrån en aktivitet ni önskar ska hållas, till policys som ska skrivas eller något som kan ändras i vår organisation. Motionen måste vara inskickad senast 27/3 till motion@skuss.se. Det är även bra om du som motionär är med på årsmötet så att du kan föredra din motion, alternativt om en kamrat gör det åt dig.

Inkomna motioner
Motion 2021:1

Valberedningens förslag
Valberedningens förslag

Preliminär ombudsfördelning
Här hittar du den preliminära ombudsfördelningen för lokalavdelningar (hur många ombud varje lokalavdelning får skicka till DÅM).
Ombudslista preliminär 2021